Nostalgisk & Gott Nytt...

Kom hem från simhallen sent ikväll. Maken & jag tog med oss småbrudarna dit. En kompis med barn följde också med. Nästan tomt. Skönt. Jag var där igår också. När maken jobbade. Hade med mig stora N:s tre kompisar. Och två pappor. Givetvis lilla N också. En del tycker inte jag är klok som tar med mig bägge småbrudarna själv till badet - samtidigt. Men så är de extremt lydiga också. He he.

Storhandlade idag. Vilket skämt. Sjukt mycket folk. Dålig planering från min sida.

Var över hos en kompis. Våra barn lekte. Vi sipprade gott och pratade ikapp. Skavfötters i soffan.

Något jag är så glad över, är att mina barns kompisar är mysiga. Deras föräldrar är också mysiga. Vi umgås alltså inte med föräldrarna bara för att barnen vill umgås. Vi väljer föräldrarna till vänner. Stor skillnad. Har fått flera nya nära vänner på några år. Alla är grannar. Alla har barn i samma ålder. Alla är i samma sits. På något sätt. Det är enkelt att umgås. Och det gör vi ofta och gärna.

Blir lite nostalgisk så här i slutet av 2008.

Så Kent Göransson förlänger sitt avtal med SIBF. Inte oväntat alls. Bäst för alla parter. Jag gillar Kent! Personen och gruppen. Han är en sympatisk och jordnära person. Ska bli intressant att se om Ulf Hallstensson fortsätter som matchcoach. Eller om man ändrar ledarstaben på något sätt. Går ifrån delat ledarskap. Litar på att förbundsfolket kan sin sak.

Läste en intervju med Pixbos Quist. Oj vad besvikelsen över förlusten mot Umeå City lyste igenom. Förstår honom. Dags att dra på blåstället. Men City är bra! Bästa nykomlingen. Som har sitt spel. Och inom kort besöker de Solnahallen. Den matchen ska jag se.

Apropå intervju. Gjorde en lång sådan med en åsiktsglad damtränare igår. En person som jag verkligen respekterar. Publiceras inom kort på innebandy.se.

Tittade in på facet. Såg att Niklas Malmgren har skapat grupper för maken och Matte Forslund. Bra där. Äras ska de. Ha ha ha. Niklas, du har inte berättat att du har bytt efternamn! Nu vet ju maken givetvis vem du är.

Imorgon blir det skridskoåkning med hela familjen - och grannarna :) - innan vi beger oss till Forslunds i Bollstanäs. Jag har fixat med snittar och tolvslaget-mat. Packat spelen. För spelande blir det. Lär bli ett himla häcklande. Tävlingsmänniskor som vi alla är. Udden-andan lär vara hela kvällen. Och natten. Och morgonen. För alla sover över. Börjar bli en vana med Fischerströms. Blink, blink.

Vill önska er bloggbesökare ett riktigt Gott Nytt År!

En speciell hälsning till Kalmar, Niklas M, Koppen, Gustav, Mörk, Marie, Mona, Monica, Ingrid, Peter, Strellan, Grahn, Linda, Mikael.. ingen glömd, ingen nämnd. Det är ni som gör avtryck då och då. Det uppskattas.

Kämpaseger gav tre poäng

Julen är över. För denna gång. Har haft en skön ledighet med familjen. Maken börjar jobba imorgon. Jag och småbrudarna är fortsatt lediga. Här ska badas, skridskoåkas och besökas museum. Vi har umgåtts med nära och kära mest hela tiden. Massor med mat - och dryck. Å fika. Socialt värre. Därav det uteblivna bloggandet de senaste dagarna.

Hela familjen begav sig till Solnahallen för AIK-Västerås idag.  Bänkgrannarna hette Linkan - och Fischer. En av flera viktiga svartgula spelare som saknades. Fischer har en inflammation i tanden. Som kan göra nog så ont. Bakom oss satt Djurling med sin sargade fot. Sedan klev Schmidt in i hallen. På läktaren med ont i baksidan av låret. Norman filmade. Långtidsskadad som han är. Inte något ont som inte har något gott med sig. De unga spelarna fick chansen. Tog de den? Nja.

AIK:s två första perioder var allt annat än bra. För att inte tala om motståndarnas. I AIK:s insticksblad skrev jag om en slags "ställa-in-dojjorna-känsla" som kan smyga sig in. Att underskattning är en vansklig fiende. AIK-spelarna läste uppenbarligen inte min text. Eller så brydde de sig inte om innebörden. Hur som helst.

AIK gick på halvfart. Såg det ut som. Första femman saknade sin härförare Djurling. Kim Nilsson duttade alldeles för mycket. Måste bli mer självisk. Ta skotten. Utmana. Han kan ju. Jihde kan också bättre. Endast K-J Nilsson gick att känna igen. Tyckte han slet och var ett ständigt orosmoment för bortaförsvaret.

Andra femman hade en mycket lyckad afton. Spelade 5-1. MC gjorde 3 + 1. Edgar stod för tre mål. Och en superonödig utvisning där Västerås gjorde mål. Jon Möllersten gjorde sitt första AIK-mål. Grattis! Han visade att han har mycket mer innebandy i sig än han har visat i AIK-tröjan hittills. Fortsätt på den vägen, Jon. Du kan det här! Vi satt och hoppades på Loren-poäng. Han var inte riktigt vän med klubban. Men gjorde ändå ett kanonjobb. Likaså Egebrant. Som var AIK:s bäste back idag.

Wilmer och Maripuu virvlade runt. Briljant teknik. Men för lite händer. De måste gå rakare på mål. Skjuta mer. Duttandet är lite junioraktigt och det håller inte i SSL. Det är lite Koffe-varning i Myran. Och då menar jag inte Koffes positiva sidor. Han gjorde en ful rumptackling och åkte på en tvåa. Himla onödigt när han väl får chansen. Annars är Myran ettrig och en kämpaglad back.

Västerås då. Jo de slet. Men försvarsspelet sitter inte där. Alla AIK:are borde efter tv-matchen ha vetat vem Christian Mattsson är. Det märktes inte. Han tilläts göra flera poäng. "Chips-Lelle" fick inte äran att vakta målet. Synd. Eftersom han spelade i AIK en säsong och har många svartgula vänner kvar som befann sig i Solnahallen idag. Next time.

Förresten. Apropå diskussionerna om semester mitt i säsongen. Jens Frejd tog plats i Västerås direkt. Dalbjer i Täby likaså. Och Johannes Skog i Falun. Det verkar som om dessa semestrar är helt accepterade överallt. Undrar bara varför man inte kan åka mellan maj och september? Innebandyns matcher håller ju inte på året om. Kan tipsa om Bali på sommaren. Suveränt. Bara en tanke...

Ja ja. Tre poäng är alltid tre poäng som någon sa på vägen ut. Men AIK har mer att bevisa. Visst. Fyra ordinarie spelare saknades. Två VM-spelare. Det ska inte spela någon roll. Ersättarna är fullvärdiga. Att släppa in fem mål mot Västerås. Är inte godkänt. Tur att man gjorde åtta framåt. Läs förresten det mesta kring matchen på aik.se.

Övriga resultat i SSL var hyfsat väntade. Fast jag trodde nog att Balrog skulle ta Jönköping. Bittert med baklängesmål i sista sekunden. Och att Storvreta förlorade i sudden mot Järfälla var lite oväntat.

Ska fira nyår hos Matte Forslund med familj. Det blir rena rama Udden-invasionen. Mikael "Burken" Björkén med fru Karolina och tre döttrar. Fischer med fru Marie. Får se om Örjan Skogström med sin Heléne dyker upp. Vi ska bo i "SPA-delen". En orientalisk dröm. Intressant natt. Ser fram emot denna kväll. Mycket.

Nu e d jul igen...

Sista blogginlägget före jul. Slöar i soffan. Varvar ner. Allt är fixat. Idag har vi städat det sista. Jag hann till frissan. Medan maken tog småbrudarna på Madagaskar 2. Sedan dök våra kära grannar upp på en fika. Julklappar byttes. De skyndade vidare hemåt. Och vi gjorde klart sista julmaten. Vad sägs om citronköttbullar med parmesan? Jag är sannerligen inget fan av julmat. Skapar därför min egen meny. Där finns också en paj. Och grönkålsrisotto. Annat smått och gott. Jag vet. Jag är hopplös. Men huvudsaken att alla blir nöjda. Övriga gäster får ju traditionell julmat på bordet.

Efter julkalendern tände vi en  brasa i öppna spisen. Spelade Pippi-spelet med småbrudarna. Försöker lura i dem att julafton är om två dagar. Allt för att slippa morgonpigga, förväntansfulla barn. Vi vill naturligtvis ha förväntansfulla barn. Men gärna utvilade också.

Se där. Johannes Skog har också befunnit sig i Thailand. Innebandyspelarnas nya tillflyktsort. Inte bara två veckor. Utan tre unnade Skog sig. Hur ska detta sluta. Gustaf Forsberg har en poäng. Vet att somliga innebandydomare också drar till Thailand. Inga namn nämnda. Men "alla heter Glenn i Göteborg". Sång!

Henke Larsson skapar rubriker. Åt innebandyn. Slog  upp DN imorse. Där fanns hans mål på bild. Ögnade igenom Metro på lunchen. Se där. Henke igen. Gott!

Annars var tv-matchen ett sömnpiller. Utom de sista fem minuterna. Och sudden. Attans vad mycket slarv det var från bägge lagen. Framför allt i försvarsspelet. Schyssta IBM-betyg ändå. Alla lag kan absolut inte bedömas efter samma betygsskala. Så det så.

Trist för Västerås. Två solklara höga klubbor vid baklängesmål. Och så när får man med sig tre poäng. Häftig coachning. Såg ni hur nöjd Heda var när han fick beröm av Vanberg för modet att coacha på det viset? Roande.

Men vad fasiken sysslar Helsingborg med. Matchen var ju kassaskåpssäker. Illa att dribbla bort tre poäng så där. Tror att Henke-effekten avtar. Och att gubbarna vid rodret låter Karlberg få gå. Tyvärr, men en så liten poängskörd är under all kritik.

Kul med en yngre Micke Fasth i rutan. Fotot var klart smickrande. Mindre kul med tomtetricket. Låg nivå. Faktiskt.

Mogge har nog rekord i blogguppehåll. Två dagar tog det innan han fick abstinens på bloggandet igen. Welcome back!

På söndag spelar AIK hemma igen. Denna gång mot Västerås. Ska bli intressant att se Västerås live. Framför allt Christian Mattsson och Fredrik Rydh som imponerade på mig. Tyvärr plussade jag inte för Rydh i texten i AIK:s matchprogram. Den skrev jag före gårdagens match. Och jag ska ärligt säga att Rydh var tämligen okänd för mig då. Inte längre. Vi får se om Fredrik Djurling kan spela. Han avverkade inte ens en period förra matchen. Hans fot sa ifrån. Kanske bättre med längre vila.

Apropå vila. Nu stänger jag ner datorn. Ska fixa färdigt bordsdekorationerna till julafton. Vi är nämligen alltid hemma hos oss. Och jag gillar att piffa med dekorationer. Kan nog kalla mig pysslig.

Vill önskar er alla läsare en riktigt GOD JUL! För det tänker vi ha här hemma.

Hawaii & stabilt på en och samma gång

Sitter och myser i soffan. Brukar ha lite småångest på söndagkvällar. Vardagslunket vankas. Men inte denna vecka. Jobbar bara måndag. Hemifrån på tisdag. Sedan är det långledigt. Det har jag verkligen gjort mig förtjänt av! En oerhört tuff höst. På många sätt. Börjar min nya tjänst efter ledigheten. Även om jag har smygstartat lite. Blir nog en tuff vår också. Men även en utmaning. Nice.

I fredags firade vi jullov för småbrudarna. Genom att glo på NK:s julskyltning med småbrudarna och vänner. Därefter middag på TGI Friday´s. Perfekt med barn.

Efter att äntligen ha fått klartecken från sotaren att elda i vår fina öppna spis. Jagade vi runt stan efter gnistgaller i passande storlek. Till ingen nytta. Vände besvikna hemåt. Där en granne mötte upp med ett galler som han hade haft gömd i garaget. Firade med fika och genom att klä julgranen.

Söndagen har varit proppfull med aktiviteter. Hela familjen drog till Ikea imorse. Faktiskt relativt tomt där. Skönt. Vi fixade det sista piffet till vinrummet och gillestugan. Får många gäster under ledigheten. Då vill man att allt ska vara mer eller mindre klart. Nästa anhalt var firande av pappa. Som fyller år idag. Hurra, hurra, hurra. Fikande och pratande med finska släkten. Snabbvisit. Därefter väntade Solnahallen och AIK-Pixbo. Med goda vänner.

En match med många mål. Som kontrollerades helt av AIK. Emellanåt bedrevs rena rama Hawaii-spelet. Hej och hå var det gick. Noterat från matchen:

- Okej publiksiffra, 1 089 personer, med tanke på julhysterin.
- Henke Lorendahl gjorde comeback. Spelade mittfält. Ny roll. Proppade i första bytet. Kanonsköt några gånger. Få gånger som Pixbo-målisen räddade.
- Bortamålisen ja. Hade en av sina absolut sämsta dagar. Juha Leinonen gav upp (eller byttes ut?) när sju minuter av matchen återstod. Bänkgrannen undrade varför inte han byttes ut tidigare. Kanske redan vid 0-3. Hon kommenterade: "Undrar hur dålig reservkeepern är då?".
- AIK:s jättelöftte Niklas Maripuu hemmadebuterade. Grym. Han är kapten i juniorlandslaget i fotboll. Bolltalang om någon.
- Wilmer Viinamäki fick mycket speltid. Gott för oss som har honom som favoritspelare. Inte en match för tidigt om ni frågar mig.
- Fredrik Djurlings fotskada från VM är allt annat än ok. Han fick bryta matchen i den första perioden. Vilket inte noterades av IBM:s betygssättare. Han sa att han behövde julvila. En vecka till nästa hemmamatch. Antagligen behöver han mer vila än så.
- AIK spelade på tre hela femmor matchen igenom. Nykomponerade sådana. Alla tre levererade. Intressant.
- Kim Nilsson trivdes med Jihde. Två snygga framspelningar till två mål.
- Koffe Kranberg gjorde en mycket bra match. Trots två utvisningar. Sin vana trogen. Inte ok...
- Mats "MC" Carlssons måltorka kan vara över. Två mål. Hoppas på ketchupeffekt nu.
- Andreas Fröberg gjorde sina två första poäng för säsongen. I sin återsejour. Mera, mera.
- AIK gjorde två mål i samma boxplay!
- Henrik Quist är en sevärd stjärna. Idag spelade han inte i närheten av sin förmåga. Bästa backen i Pixbo, men en trea max i betyg.
- Det märktes att härföraren Daniel Dahl var borta.
- Jerker Lundgren är en rutinerad räv. Retade gallfeber på Koffe. Men var enligt mitt tycke bäst i Pixbo.
- Gamle AIK-tränaren Vidar Jonsson fanns i Pixbos bås. Han tog målisen vid spel 4 mot 4. Försökte komma ikapp. Men varför byta målis först när det återstod sju minuter av matchen?

Hur som helst. Sköna tre poäng. Bra avslutning på en lyckad helg.

Dammatcherna gick som jag förväntade mig. Nåja. Trodde nog att Rönnby skulle vinna över Täby. Och att Falun skulle vinna dalafighten. Men icke.  Konstaterar att:

- Huddinge och Dalen är höstens positiva överraskningar.
- Endre och Falun är höstens negativa överraskningar.
- Balrog, Rönnby och Iksu går som förväntat. I toppen.
- Västerås, Karlstad och Engelholm går som förväntat. I botten.
- Sara Bergström är höstens utropstecken!

För övrigt ovanligt många elitspelare som drar till Thailand mitt under brinnande säsong. Både damer och herrar; Sara Anteryd, Daniel Dalbjer, Monika Lindström, Ron Sjöblom, Emma Järlö, Jens Frejd. För att nämna några. Många släktingars födelsedagar ska firas utomlands. Eller bröllopsresor. Som är inskrivna i spelarnas kontrakt.  Inte mycket att orda om. Mer än att det är olyckligt. Förstår spelarna. Som inte har innebandyn som huvudsyssla. Det ger inga pengar. Snarare tvärtom. Men visst blir det skumt för klubbarna. Vad händer när det blir en vana för de flesta spelarna att skriva in att semesterresor är tillåtna under säsong?

Ja, jag är avis! Vill också till Thailand. Erkänner.

Vill verkligen passa på att tacka Niklas Jihde. För att du gör en liten Jönköpingskilles jul till en riktig högtid ur hans ögon sett. Tack snälla för de fina sakerna och autograferna. Får skicka böcker till Freja. Är evigt tacksam.

Ordningen återställd

Fick uppleva en alldeles fantastisk show igår! Och nu pratar jag inte innebandy. Vår stora N och hennes 6-års kompisar sjöng och dansade i 45 minuter. Inför fullt hus. Vilket jubel de rev ner! Vi var så stolta. Firade med restaurangbesök med kompisar.

Därmed missade jag min ib-träning. Inte bra alls. Måste ta nya tag snart.

Apropå träning. Nu har maken på allvar tagit tag i sin träning inför Stockholm Maraton. Här ska slås rekord. Tänk om man hade den viljan.


En ny blogg bland mina favoriter är Gustaf Forsbergs. Inte en massa pajkastning. Bara finurliga, ärliga texter. Me like. Han skriver idag:

"Ser att Lorendahl bestämt sig för en comeback. Ett fantastiskt förvärv för AIK, Loren tillhör de allra bästa."


Bara att instämma. Vi bänkar oss i Solnahallen på söndag. För att se AIK-Pixbo. Och givetvis Henke Lorendahl.

Apropå blogg. Välkommen tillbaka, Johan Sjöstrand! Anar att inte alla jublar. Men rör om nu i grytan, Johan.

Suck. Vad trött jag är på meningen: "Att Sverige förlorade är bra för den internationella innebandyn." Förstår argumenten. Både för och emot. Men jag vill aldrig att Sverige förlorar. Någonsin.

Har sett att några damspelare i Elit också har uttryckt den förhatliga meningen ovan. Men vad skulle ni säga om ni förlorar mot Schweiz på hemmaplan i nästa VM. Och efteråt var reaktionen "Det är ju bra för innebandyn..."? Skojigt? Näe. Skulle inte tro det.

Storasyster Iksu återställde ordningen i Umeå. För några veckor sedan en uddamålsförlust mot lillasyster Dalen. Igår krossade man samma gäng med 9-1 inför fina 714 åskådare. Talangen Anna Wijk debuterade i Iksu med att göra ett mål och två assist. Hon utvecklas säkert ytterligare och är att räkna med i framtidens Iksu.

Skönt att damföreningarna börjar engagera sig. Sluter upp inom SEI. Täbys starke man Göran Svegboe bloggar så här om projektet LyftaDamelit och den nya bollen:

" Men jag har åtminstone visat vårt intresse att bidra till arbetet. Projektet är alldeles för viktigt för att inte engagera sig. Vi fick nyligen också chansen att tycka till om den nya bollen. Bravo! det var väl det som var meningen. Egentligen är det väl Svenska IBF som ska besluta i frågan. Bollen är ingen sponsorfråga, det är en regelfråga."


Nypremiär för SSL i helgen. Äntligen. Nu har säkert alla SSL-spelare som matchades i sina samarbetsklubbar i division 2 östra skrivits tillbaka till sina ursprungliga lag. Deras intåg i den lägre serien möttes med blandade känslor. Två lag som verkar ha knutit näven är Tullinge och Farsta. Många höll nog på dessa lag i den omgången.

Tullinge vann nämligen över ett SSL-förstärkt Täby FC med 8-4. Och Farsta tog en sudden-vinst över Huddinge. Landslagsmässige Micke Karlsson fick nöja sig med ett straffmål.

"Wilmer vill mer!"

Vad menar Ricard Norman med ovanstående? Läs hans underbara text så förstår du.

Till sist. Har ju alldeles glömt att gratulera vår favorit-finne till VM-guldet! Gratulerar Mika, det är du värd många gånger om!

Det är över...

Det är över.

Har våndats ett par timmar nu. Vill inte blogga. Är så besviken. Men gör det ändå.

Att det måste finnas en förlorare. Finland gjorde en magnifik första period. Sedan rasade de likt ett korthus. Har väl aldrig sett på maken till nervigare lag. Trodde inte mina ögon. Måste i och för sig tillägga att Sverige var brutalt dåliga i den första perioden. Det såg ut som om man var rädda för att förlora. För att sedan i den andra perioden tokköra. Man gjorde det mesta rätt. Jublade över vändningen här hemma. Det fortsatte lika bra i tredje. Tyvärr drog Sverige på sig onödiga utvisningar och Finland var ikapp. I sudden hade Sverige chansen. Men Finland tog den.

Grattis Finland!

Finlands powerplay-chanser avgjorde. De satte alla sina. Fyra mål. Sverige fick ett powerplay. Det var skillnaden idag. Sett till spelet fem-mot-fem. Anser jag att Sverige var värdiga vinnare. Solklart. Men flest mål räknas. Det är spelets regler.

Det har snackats om Sveriges sämsta landslag någonsin. Men Sverige gav svar på tal. Det blev ingen vinst. Men jag är ändå oerhört stolt över Sverige.

Hade verkligen unnat Niklas Jihde ett sista VM-guld. För allt han har gjort svensk innebandy. Jag är oerhört jävig. Jag vet. Men läs Hedas rader. Han är inte jävig. Men säger det så himla bra.

Bäst i hela VM har ödmjuke Fredrik Djurling varit. Så jävla utmärkt rent ut sagt. Gör mål på mål. Och urstark defensivt. Han har haft höga krav på sig. Och som han levererade. Tack för det, Fredrik!

Rickie Hyvärinen imponerade också på mig. Vilket spelsinne! Grattis till guldet!

IBM sätter betyg på sitt egna lilla sätt. Bedömer ni bara en period på några håll? I två perioder var Finland utspelade. Slumpen avgjorde i sudden. Ändå kvitterar Finland ut ett mycket högre snittbetyg än Sverige. Hur är det möjligt? Hur var det med trovärdigheten igen...

Nu är VM slut. Det lär följa kommentarer och analyser ett tag framöver. Vill bara påminna om att ett stort lag (och fans) i mina ögon, är de som är ödmjuka i med- och motgång.  Som behandlar motståndare med respekt. Och gläds åt sin vinst. Inte åt motståndarnas förlust. Fira Finland! Vi kommer igen.

Och vet ni vad? Livet fortsätter nog imorgon också. Ler...

Nu börjar det roliga!

Ikväll smäller det. Dags för semifinaler i VM. Underbara TV4 har beslutat att sända bägge semifinalerna. Är glad.

Det svenska lag jag hoppas få starta är:

Målvakt:
Sjögren

Första femman:
Kranberg
Quist
Jihde
Djurling
Svensson

Andra femman:
Fischerström
Eskelinen
Calebsson
Nilsson
Gillek

Tredje femman:
Wallgren
Samuelsson
Hagberg
Emanuelsson
Bodén

Varför? Jo, det känns naturligast. Målvaktsfrågan är helt jämn. Hugget som stucket för mig. Litar på bägge, men Sjögren har mest rutin.

Första femman är given. Inte mycket att säga om den.

Andra femman är spännande. Tungan på vågen. Eller vad man säger. Funkar den kedjan så har Sverige två mycket, mycket bra formationer. Om inte. Då har man problem. Då finns alltid "AIK/Warberg-blocken" att ta till. Som ofta höjer sig i viktiga matcher.

Tredje femmans backar har varit mycket stabila. Hagberg har levererat. De två osäkra namnen är Emanuelsson och Bodén. Den sistnämnde har jag, om jag ska erkänna, ofta tvivlat på om det är ett VM-namn. Han har mer att bevisa. Emanuelsson är given i VM-truppen. Men verkar inte ha fått ut det utomordentliga spel som finns i honom. Hoppas att det lossnar ikväll.

Ska ärligt säga att jag inte är på plats i Tjeckien och därför har svårt att avgöra vilka i Sverige som har spelat bra. Har dock följt VM på tv och webben. Till och med läst detaljer om Sveriges träning. Som IBM:s eminenta VM-rapportörer har skrivit om.

Apropå IBM. Undrar om inte Jihde i sin senaste blogg skickar en liten pik till Fredriksson med dessa rader:

"Trevligt att träffa på gamla journalister som alla hängt med sedan VM avgjordes här i Prag för tio år sedan."

Ler. IBM tycks ha retat upp ett antal personer...

Innebandyn har fått IOC recogintion. Vad det exakt betyder förklarar Micke Fasth bra:


"OS nästa!
Underbart att innebandyn fått "IOC recognition". Detta innebär visserligen inte att sporten får OS-status, den är snarare en hint om att innebandyn är påtänkt som OS-sport. Och om sporten fortsätter att växa över hela världen, dröjer det nog inte mer än tolv år innan det är dags etsa in de fem ringarna i IFF-loggan."

Häftigt!

Mina söta småbrudar lussade i regnet på dagis. Så fina och duktiga. Lilla N kunde alla sånger och stora N med kompisar i 6-års gruppen höll i taktpinnen. Vi fikade och hyllade våra sångfåglar. Därefter följde tjejerna med mina föräldrar hem. Och maken drog på julfest med jobbet. Det gjorde inget alls att jag blev solokvist. Hur trött som helst efter torsdagens bravader. Libanesikst julbord är att rekommendera.

Sedan dök vännen P upp. Med hämtmat och morotskaka från Waynés. Man kan ha det sämre. Tillsammans slötittade vi på Idolfinalen. Och vi tog oss ut på en långpromenad på lördagmorgonen. Nu är jag redo för storstädning. Innan middag hos goda vänner. Och innebandy på tv. Det skulle vi aldrig missa. Som de innebandynördar vi är. Trevlig helg!


Kung Loren är tillbaka!

Dagens stora AIK-nyhet är givetvis att Henke Lorendahl gör comeback. Stort!

De som inte har spelat med Henke vet nog inte om hans storhet. Hans driv är enormt! Henke pushar och är seriös. En Henke behövs i alla lag. Eller flera Henke till och med. Ser fram emot hans comeback den 21 december. När Pixbo kommer på besök till Solnahallen. Schysst julklapp till AIK-fansen!

Har vetat om Henkes comeback. Och myst. Gläds åt att familjelivet fungerar för numera tvåbarnsfamiljen Lorendahl. Lilla Agnes sover mycket. Tur det.

Skickade pressreleasen om Henke. 10 minuter senare hade tre sportsajter nyheten som headline. Inte vår största innebandysajt. Fyra timmar senare är nyheten inte ens publicerad.

Undrar vart Robert Rappel tog vägen? Han är praktiskt taget osynlig på IBM. Ser inga artiklar signerade Rappel. Hmm.

Nu till VM.

Djurling gjorde 6 mål mot Lettland! Första femman lekte. K-J Nilssons stand-in Magnus Svensson trivdes. Får se om Göransson låter Svensson vara kvar i konstellationen. Den verkar ju lyckosam.

Annars har våra kära AIK:are skött sig bra. Står upp när det blåser. Gott. Djurling presenterades till och med på SVT-sporten ikväll. "AIK:aren Fredrik Djurling gjorde sex mål när Sverige besegrade Lettland i innebandy-VM". Nåt sånt där. Och sen en stor bild på kungen Djurling i AIK-dress. Han är en av de spelare som har höga krav på sig. Levererar inte han. Blir det tufft för Sverige. Hittills har han gett svar på tal.

Någon sa/skrev något om poängligan. Att den och den borde spela semin för den har öst in poäng. Det är viktigt med poänggörare. Verkligen. Men det beror ju också på om man har spelat mot blåbärsnationerna. Eller inte. Eller som diskussionen om vem som är förste målvakt. Sjögren har stått mot bl.a. Tjeckien. Det värsta motståndet i gruppen. Givetvis har han satts på betydligt svårare prov än Ramsin. Som har stått mot de två sämsta lagen i gruppen. Dock är jag glad att Sverige har två så bra målvakter i sin trupp. Det spelar ingen roll vem som står i semin. Har stort förtroende för bägge.

Micael Fasth bloggar intressant. Man vill ju läsa om annat än bara matchanalyser och sådant. Kul betraktelser. Han röt också till mot chefredaktör Fredriksson. Som ansåg sig vara ensam svensk journalist på plats i Prag vid innebandy-VM 1998. Det var han absolut inte. Jag vet. Jag var själv där.

Ibland får jag en känsla av att väldigt många svenskar. Speciellt i vår ankdamm. Håller på Finland och inte Sverige. För innebandyns bästa heter det. Gah! Jag är stolt över vårt svenska landslag. Kör hårt och visa belackarna!

Har pratat mycket om norsk innebandy ikväll. Resultatet kommer på innebandy.se inom kort.

Imorgon ska jag iväg på libanesiskt julbord. Intressant. Kräsna G ska nog hitta någon liten matbit. Det blir vi som jobbar med ljudböcker. Ett himla kul gäng. Vi har också ett practical joke på gång. He he.

På fredag arrangerar småbrudarnas dagis Lucia. Det är ett jultecken om något.

Hetluften

Back in business! Förstår ingenting. Är fortfarande snuvig. Men vilken energi! Kör så det ryker. Jobbade ikapp igår. Fick massor gjort. Klappar mig själv på axeln. Dessutom gjorde jag två intervjuer på kvällen hemma. Energin är tillbaka. Me like.

IBM är i hetluften. Med all rätt kritiseras betygssättningen. Kunde inte ha sagt det bättre själv. Man kan ju inte ha en skala för Sverige. Och en för motståndarna. De måste väl jämföras med varandra också. Många har åsikter om betygen. Väldigt lika sådana. Så kanske dags för IBM och kapitulera. Inte ta bort betygen. Utan bara göra nåt åt tänket och plita ner en avsändare.

Mer IBM. Nu är även de uppmärksammat att fler SSL-lag "hjälpte" sina kollegor i division 2 östra. Ett par dagar senare.

Från Caperio/Täbys hemsida om sitt farmarlag Täby FC i division 2:

"I och med vinsten avancerade Täby till tabellens femte plats och är sett till de fyra senaste omgångarna laget med bäst form i hela serien."

Undrar hur FC har fått sin formkurva att peka uppåt just nu? Kanske kryddan med SSL-spelare hjälpte. En aning. Fniss.

Heda instämmer i min kritik mot de anonyma personliga påhoppen på Niklas Jihde. Bort med dem bara!

Läste om Micke Svenssons intressanta äventyr med det tyska landslaget under VM. Förstår hans irritation. Men jag undrar ja. Är det verkligen läge att blogga om sådana här inre stridigheter? Tror inte det.

Stockholms Innebandyförbunds kanslichef Göran Berg slutar sin tjänst. Och blir kvar. Han kommer nämligen att jobba med hallfrågor. StIBF tillsätter en heltidstjänst som ska grotta ner sig i problemet med för få hallar och träningstider. Helt rätt. Detta stora problem har hindrat innebandyn från att växa en längre tid. Något måste göras. Skönt att StIBF inser det. Bra även att kansliet får en ny person vid rodret. Det bör även utvecklas på en mängd områden när det gäller Stockholmsinnebandyn. Ska bli spännande att se resultat.

Mitt lag tränar i Brommahallarna. En omgjord fabrikslokal med fem planer. Kan vara nog så rörigt men helt klart en bra lösning. Vi valde detta privata alternativ för att slippa en träningstid mitt i natten. Inte riktigt. Men nära på. Visst. Det kostar. Men hellre det så att vi verkligen får träna.

Apropå träning. Det har vi ikväll. Men jag riskerar ingenting. Måste hålla mig frisk nu. Så det blir en liten födelsedagsfest istället. Och Desperate Housewives med maken som sällskap. Kanske smutta på lite vin. Vi blev nämligen med stor vinkyl i lördags. Ett riktigt kap. Och nu är vinrummet komplett!

Tydligen jobbar Zlatan på mitt jobb. Någon har lagt in honom i husets adressbok. Ska ta ett varv för att se honom in reality.

Apropå mitt jobb. Den här och nästa vecka är Jonas Gardell och Liam Norberg här för att läsa in sina respektive böcker. "Om Jesus" och "Insidan" är titlarna. Visst får jag arbeta med personligheter. Ett sant nöje.

Heroiskt & gläds åt vinster

Helgen är till ända. Och vilken helg sen. Ett enda långt hostande och snörvlande. Planerna gick om intet.  Fick avboka det mesta.

Var tvungen att komma ut lite idag. Tog mig till Sjöstadhallen och SB-Tullinge med småbrudarna. Det ångrar jag inte. En smått heroisk insats av SB-killarna. Man har en rätt schysst målvaktstrio i Tom Wester, Daniel Våg och Lelle Johansson. Som dock var sjuka eller skadade idag. Pålitlige utespelaren Stene ställde sig i mål. Var himla stabil. Det faktum att SB hade en utespelare i mål. Borde Tullinge ha  utnyttjat bättre.

Dessutom fanns endast nio utespelare att tillgå. Sedan blev en skadad. Åtta kvar. Ändå var det spelmässigt jämnt mot ett topplag som Tullinge. Förlusten skrevs till 6-2. Det borde ha blivit oavgjort. SB var positiva. Manade på. Det var kul att se.

I Tullinge fanns ett stort inslag av Haninge. Anders Öhman i mål. Bröderna Deresjö på planen. Ex-Haninge coachen Magnus Olsson var smått hysterisk. Skällde på spelarna när de inte hämtade bollen vid avblåsning tillräckligt snabbt. Mina bänkkamrater och jag smålog. Satt med gamle Högdalen och Haninge-liraren Tobbe Hansson. Som nu äntligen har gjort comeback på planen efter två års skadefrånvaro.

Pratade med lite Tullinge-folk om situationen i division 2 östra. Tre av lagen i serien har under VM-upphållet fyllt på med SSL-spelare. Inte bara en-två-tre. Utan flera femmor. Helt enligt reglerna. Det finns flera aspekter av detta tillvägagångssätt. Men först, några fakta från helgens omgång:

- Huddinge besegrade Värmdö med 8-2. Balrogfemman med Mathias Hagert, Jimmy Gustafsson, Christoffer Lindberg, Alexander Lydecker och Christian Hellström (som ju pendlar mellan lagen) spelade 6-0.

- Storvreta Ungdom vann en jämn tillställning mot Duvbo med 6-5. Hannes Öhman, Kim Johansson, Gabriel Oredsson och Joel Kanebjörk (till vardags i SSL-laget Storvreta) gjorde S-Ungdoms alla mål.

- Täby FC vann mot Orminge med 14-8. Inlånade Caperio/Täby-spelare är inblandade  i åtta av fjorton mål.

Det är fakta. Min poäng är att det inte är några få spelare som tas ner i farmargängen. För att få speltid efter en skada. Eller mycket tid på bänken. Det är spelare som är på gränsen till landslaget. Och inte bara en. Utan hela femmor, ibland två till och med.

Alla lag i serien får inte möta samma lag. Åter igen. Det är enligt reglerna. Jag tycker bara det är synd att har man i divison 2 inget samarbetsavtal med ett SSL-lag. Kan man förlora viktiga poäng i krigandet om serieavancemang. Är det rättvist?

Nästa poäng är att i åtminstone två av nämnda tre lag. Är det missnöje bland de spelare som får stå åt sidan. Kanske blir inlåningen dyrköpt för lagandan? Kan på något sätt förstå att man förstärker med en eller ett par spelare om seriesegern är nära. Eller nåt. Men att man mitt i säsongen petar hela femmor med spelare som till vardags hör till laget. Är lite att ta i.

Den optimistiske säger att spelarna i division 2-lagen höjer sig när SSL-spelare huserar i deras lag. Kanske det. Om man nu får spela.

8 914 åskådare såg tjeckerna spela resultatmässigt jämnt mot Sverige. Kul!

Bra också att det är jämnt i toppen av innebandy-världen. Det skadar inte. Är dock nöjd att Sverige vann. Och att första femman med fyra AIK:are visade vägen. Puh!

Visst kräver jag mer av Sverige. Men laget är ingen maskin. Man måste glädjas åt vinster över förmodade medaljlag. Det gör jag.

IBM-folket verkar ha tagit ett par tjeckiska öl för mycket. Eller fått värmeslag i det överhettade pressrummet.  Andreas Johansson står som back i betygssättningen. Han spelade sporadiskt. Men som forward. Jocke Andersson som spelade back, står som forward.  Djurling för en fyra i betyg. Det ska han ha. Men hans kedjekamrater tillhörde den formation som  skapade mest i matchen. Ingen skillnad i betyg jämförelsevis med andra kedjan. Konstigt. Massor av ettor utdelade bland försvararna. Det håller jag inte med om.

Andra femman var förvånansvärt bleka. Gillek gjorde på nytt en bra match. Borde kanske ha fått chansen i toppningen. Med andra kedjekompisar.

Två matcher är spelade. Några slutsatser går att dra:
- Sjögren är uttalad förstemålvakt.
- "AIK-femman" får mest speltid.
- Djurling levererar precis som man förväntar sig.
- Backarna står stilla med bollen alldeles för mycket. Rörligt spel tack.
- Gillek har startat utmärkt. Borde få mer speltid.
- Faluns Helgesson och Johansson är inte vana att styra spelet. Det märks.
- Kimmo borde avlossa sitt utmärkta skott oftare.
- Ryssland lär inte var något problem för Sverige.
- Innebandy.se är grymt segt. Inte bra alls.

Maken och jag ville se Schweiz-Norge. Eurosport 2. Attans. Den kanalen har vi inte. Synd.

Tippandet gick så där. Eller rätt illa. Uddamåls- och suddensegrar fick mig på fall.

Endre körde över Huddinge. Tio mål på Emelie Frisk gör man inte varje dag. Om det nu var hon som stod. Det framgår inte. Huddinge utnyttjade inte sina pp-lägen. Bra av Endre. Mitt intervjuobjekt Emma Järlö kom med i protokollet. Först för två utvisningar. Sedan för två mål. Grattis!

Avslutar helgen med en Wallander-film. Med julgodis. Småbrudarna och jag har bakat. Måste pallra mig upp imorgon. Inte läge att vara sjuk. Två viktiga möten inbokade. Sista rycket innan julledigheten.

Babyboom & ynkliga jag

Så kom den då. Efter många, många års frånvaro. Sjukdomen. Inte så farligt. Men ändå. Var utslagen hela dagen idag. Halsont, huvudvärk och matthet. Fick sovmorgon av maken. Han och småbrudarna smög omkring imorse. Vaknade till och från hela förmiddagen. Fick order av maken att bara ta det lugnt. "Är ju ändå ledig utan barn hemma. Kan ju passa på att fixa ditten och datten". Men idag gick det bara inte.  Den lilla energi jag hade gick till några akutgrejer på jobbet. Via datorn.

Maken hade planerat att träna med AIK direkt efter jobbet. Det ville jag inte ta ifrån honom. Bet ihop och tog mig ner till dagis. Småbrudarnas glädje när jag kom gav mig energi. Vi gick hem och bakade pepparkakor. Vännen P kom förbi. Busade. Och fick också fixa kristyr på några peppisar. Nu ligger kakorna med krisyr i grönt, rosa, gult och vitt på bordet. Blir till fika för helgens gäster.

Kvällen fortsatte med bad och hårtvättning för mina små tjejer. Och julkalendern. För nu har vi fått en digitalbox till låns. Efter mycket om och men. Köp aldrig något på Mediamarkt. Hur billigt det än må vara. Ställer bara till problem. I promise.

Maken fick skjuts hem av Gustaf Ericson. De spelade med Teleki, Svensson och Lorendahl. Vore skoj om hela den femman gjorde comeback. Oerhört trevliga personer. Enligt maken är gubbarna fortfarande heta.

Landslaget är i Tjeckien. Där vill jag också vara. Det är något visst med VM. Har varit åskådare på många. De flesta hittills. Då har maken spelat. Extra spännande. Hade varit kul att åka ihop till Tjeckien. Men det funkade inte denna gång. Mycket nu. Ska dock följa allt på hemmaplan. Både innebandy.se och innebandymagazinet.se har publicerat två eminenta VM-sajter. Bra där.


Om ingen kritik har förts fram direkt till SEI och Kim Fors om den nya bollen. Ja, då förstår jag Kims irritation och frustration. Hon lägger ner sin själ i daminnebandyn. Och vad får hon får det. Uttalanden i media. Som bara skadar. OM denna kritik har förts fram. Och negligerats. Då förstår jag spelarnas uttalanden. Men det verkar inte så. På Kims reaktion. Trist i sånt fall.


Ta en titt på damtabellen. Som faktiskt inte haltar särskilt mycket. En match på sina håll. Och Falun och Endre med tre och två matcher för lite. Tänk att alla tre Stockholmslagen just nu ligger på slutspelsplats! Jag vet. Serien är lång. Men ändå.

Tippar helgens matcher:

Dalen-Örnsköldsvik
Tror på en Dalen-vinst, trots det tvåsiffriga tappet mot Kais förra helgen. Revanschsugna Dalen.

Kais/Mora-Täby
Svårtippat! Bägge lagen har spelat bra på sistone. Tippar för hemmaplansfördel, knapp Kais-seger.

Endre-Huddinge
Huddinge lyser av självförtroende, men hemma är Endre starka. Dock poäng till bortalaget.

Falun-Karlstad
Blir inte klok på Faluns och Karlstads blandade resultat. Inte särskilt pålitliga. Denna match ska Falun vinna. Men man vet aldrig.

Imorgon publiceras min intervju med Endres Emma Järlö på innebandy.se. Att intervjua spelare i Elitserien ger mig mycket. Inblicken i svensk daminnebandy är betydelsefull för mig. På olika sätt. Hoppas att intervjuerna ger andra en viss inblick.

Skrev igår om min ambivalens över bloggandet. Saken är den att från 1 januari får jag en ny tjänst på jobbet. Kommer upp mig i graderna. Är givetvis glad. För chansen. Det kommer att kräva mer. Kanske mer kvällsjobb. Efter att småbrudarna har somnat in. Därför funderar jag. Men har ännu inte kommit fram till något beslut.

I helgen blir vi sociala familjen igen. Om jag nu är frisk. Det tänker jag vara. Fredag kväll är det glöggmys med DK (= Damklubben) hemma hos Y. Vi ska skåla för att vännen F har fått en Felix igår natt! Stort.

Apropå bebis. Har glömt att på bloggen gratta Peter Ahnberg och Elin till en liten Clara. Som jag la beslag på under SB:s match i söndags. Hurra, hurra!

En annan god vän berättade att han ska bli pappa. Blev så glad. L och E kommer att bli utmärkta föräldrar. Välkommen in i gänget!

Tillbaka till helgen. AIK har ju lördagsträningar så maken är hastigt och lustigt bokad på förmiddagarna. Och syster yster ska ta med småbrudarna till Gröna Lunds julmarknad. Jag har fritt! På kvällen kommer goda grannar över. Matte Forslund med familj får vi besök av på söndag. Tur att vi har bunkrat fikabröd.

Nu ska jag mysa med maken. Njuta av bli omhändertagen som sjuk. Trevlig helg! Om vi inte hörs innan...

"Det krävs en rejäl attitydförändring"

Trodde på en liten fördel för Huddinge mot Täby. Matchen blev så jämn som jag förutspådde. Seger med 6-5 för Huddinge. Täby vann skotten med 48-23. Emelie Frisk stod i vägen. Kanske får hon snart en landslagschans. Den är hon värd. Det jag förundras över är Täbys oförmåga att göra mål i power-play. Fyra tillfällen igår. Noll mål. Bakläxa där. Täbys Sandra Mattsson och Sara Bergström fortsätter att leverera. I Huddinge är poänggörandet mer utspritt, men namn som Ranja Varli och Katta Ekstam finns med i protokollet.

Säga vad man vill. Henke Larsson skapar rubriker. Om allt. Nu är det hans flygresa som är på tapeten. När lagpolarna tog bussen till Stockholm och Järfälla. Ja då flög Henke. Har faktiskt ingen åsikt om det. Helsingborg får väl göra det som är bäst för alla parter. Men att mörka det och sedan bli... ehh... "avslöjad". Var lite onödigt.

Apropå Eurosport. Läste Patrik Sjögrens krönika. Han blandar och ger. I denna text tycker jag dock att han har en poäng. Även om han överdriver kring Docushop vs landslaget. Matchen spelades inte mellan "ett gäng gamla elitspelare" och landslaget. Henke Lorendahl la av i april. Sedan är det bara Hellgård och Gunnarzon som är gamla i gamet. Och kan kallas avdankade. Resten av laget håller till i SSL. Rätt ska vara rätt.

Dessa rader av Sjögren kan jag skriva under på:

"Det är hög tid att svensk innebandy ser över sin egen produkt. Potentialen finns, men det krävs en rejäl attitydförändring. Det räcker inte att ha världens bästa liga och världens bästa landslag. De svenska spelarna måste även vilja förbättra sporten. Det är dags att sluta söka ursäkter och börja hitta lösningar."

Koppen har bloggat om tre ämnen. Apropå hobbysport. Klockrent.

Blir faktiskt irro på all kritik som Niklas Jihde får i sin blogg. Det är fel på hans halsband, dialekt och uttalanden. Rent personliga påhopp förekommer på tok för ofta. Efter allt han har gjort svensk innebandy. Skämmes ta mig faan!

Alla som bloggar känner nog igen att det nästan hela tiden figurerar presumtiva ämnen i huvudet. Man lever med bloggen. Den tar tid. Energi. Funderar på om jag ska skriva kortare. Eller lägga ner. Måste komma till ett beslut. Snart.

Mitt julande fortsätter. När jag hör mina små prinsessors nöjda rop vid titten i julstrumpan. Ja då glömmer jag det slit 48 pakets inslagning och införskaffning gjorde mig. Småbrudarna är värda allt gott.

Hängig idag. Kände av halsen igår morse. Tänkte. Det går över. Bara morgonont. Efter för lite sömn. Tränade innebandy. Skulle jag inte ha gjort. Av två skäl. Fick benen fulla med sår och blåmärken. På tok för många slag. Ska införskaffa benskydd. Eller inte. Och skäl två. Kände redan på väg hem att halsen tjocknade. Idag känns det som om hela huvudet sprängs. Måste hålla ut. Öppet hus på förlaget ikväll. Bara att bita ihop.

Typiskt x 3

Typiskt, typiskt, typiskt. Småbrudarna bänkade sig framför tv:n. Premiär för årets julkalender! Stora N skulle i vanlig ordning knäppa på tv:n. Ville ha hjälp. Visst. Men det gick inte. Både jag och morfar gick bet. Stor besvikelse förstås. Småbrudarna mutades med lussebullar. Och allt var frid och fröjd. För barnen.

När maken kom hem pillade han på tv:n. Den funkade åtminstone. Det var digitalboxen som la av. Och supporten hade givetvis stängt för dagen. Efter diverse svordomar och självömkanden. Dags för en tv-fri kväll. And so we had.

Tänk att det händer när Täby-AIK sänds. Japp. Så j-a typiskt.

Kollade resultatet på webben då och då. Har ingen aning om matchbilden. Förutom det jag kunde utläsa i matchfaktan. Verkar vara stingsliga gubbar på planen. Matchstraff 1 för Rappel. Vad sjutton hände då? Någon som kan förklara?

Synd på poängen. Men som jag skrev tidigare, inte alls oväntat. Måste höra hur matchbilden var.

Elitserien verkar ha fått fnatt. Helt oväntade resultat i helgen. Inte alla. Men många. Iksu fick stryk. Rönnby spelade oavgjort. Kais vann över defensiva Dalen med tvåsiffrigt. Nothing makes sense.

Imorgon spelar Täby mot Huddinge. Ursvår att tippa. Såg ju Huddinge mot Balrog. Blev imponerad. Täby imponerade lika mycket genom att spela oavgjort mot Rönnby. Tror lite, lite mer på Huddinge.

Hade jag inte haft träning imorgon. Skulle jag bänka mig framför Täby-Huddinge. Två uppstickarlag inom daminnebandyn i Stockholm. Kul! Ser dock fram emot träningen. Att hålla en sticka i handen är lycka.

Vi hade ingen match i helgen. Otippat. Upptäckte att vi faktiskt har en till match innan årsskiftet. Den 21 december. Exakt samtidigt som AIK spelar hemma. Och en timme efter SB:s matchstart. Varför alla tre matcherna samtidigt. När man vill vara på alla. Ännu mer typiskt.

SB förlorade mot Huddinge i helgen. Ok då Linkan fick coach-poäng. Närå. SB var alltför få för att orka hota ett effektivt Huddinge. Där måste det bli ändring. Alle man till match. Är ett måste.

Är trött som kött. Måste sova. Ska träffa en viss komplicerad författare imorgon bitti. Bäst att vara redo. So long.

RSS 2.0